اهمیت کنترل فشار خون
در بررسی سال 2015 بین سی عامل خطر محیطی، متابولیکی و رفتاری ایجاد کننده بیماری، فشار خون رتبه اول در ایجاد سالهای با کارافتادگی را داشته است. همچنین میزان مرگ و میر ناشی از فشارخون افزایش یافته است.
فشار خون بالا با اختمال ابتلا به بیماری های متعددی از جمله بیماری های قلبی عروقی آترواسکلروتیک ، سکته مغزی ، بیماری مزمن کلیه و زوال عقل عروقی همراه است. در سال 2015 ، تخمین زده شده است که 3.5 میلیارد بزرگسال در سراسر جهان دارای فشار خون سیستولیک حداقل 110 میلی متر جیوه تا 115 میلی متر جیوه هستند و 874 میلیون نفر فشار خون سیستولیک 140 میلی متر جیوه یا بالاتر دارند.
در شماره اخیر مجله پزشکی JAMA یک تحقیق بیست ساله در مورد تاثیر کنترل یا عدم کنترل فشارخون بالا بر سلامت فرد چاپ شده و دو راهنما Guideline آمریکا و اروپایی این بیماری با هم مقایسه شده اند و جالب اینکه با اطلاع از این موضوع که فشارخون مهمترین عامل ایجاد بیماریهای قلب و سکته قلب است ولی اطلاع و آگاهی و نیز کنترل آن از2013 تا 2014 به بعد درآمریکا کاهش یافته است و این برای سیاه پوستان و نیز مهاجرین بدتر هم بوده است.
نکته مهم استفاده همزمان از روش های غیرداروییخصوصا تغییر سبک زندگی مانند کنترل وزن، تغذیه سالم و ورزش در کنار روشهای دارویی برای کنترل فشارخون است.
و نکته مهم دیگر اینکه در درمان سالمندان و جوانان باید یک روش را بکار برد.
و اخر اینکه بهتر است بیمار به طور مرتب خودش فشارخون خود را اندازه گیری و آن را مانیتور کند.